Vi vet hur det är.

Just nu söker vi blivande föräldrar som vill prova vår nya tjänst där ni båda får dagliga brev kring allt som har med graviditeten att göra. Signa upp här!

 
Illustration: Louise Winblad för LWK

Häng med oss!

Är den här fisken okej att äta? Vad ska man säga när okända människor vill klappa på magen? Vad hände med sexlusten? Och varför är det så dåligt med information till dig som blivande pappa/partner?

Som gravid får du tips och råd från alla möjliga håll och det är inte lätt att veta vad som faktiskt stämmer. Vi saknade uppdaterad information och tips som riktar sig åt båda föräldrar och kring vardagen och livet som gravid. Därför har vi samlat ny forskning, erfarenheter från andra föräldrar, och fakta ifrån landets tyngsta källor och plockat ut det bästa till er. Varje dag – helt osponsrat och reklamfritt.

Välkommen till Life with Kids.

83. Berätta med respekt

När man berättar så här stora nyheter för sina vänner tar man kanske för givet att alla ska ställa sig upp och applådera och bli så glada för er skull – och det blir ju med största sannolikhet det allra flesta och framförallt de som känner er väl. Men ibland händer inte det. Att vara gravid är speciellt och för många ett känsligt ämne. Det kanske finns flera i er närhet som har försökt jättelänge utan att ha lyckats och att få höra att ni är gravida spär bara på känslan av eget misslyckande ännu mer. Det kan också finnas de som känner att de nu förlorar dig som en del av gänget när du inte kan festa loss och vara med på samma saker som tidigare. Berätta därför med respekt för mottagaren och förutsätt inte att det kommer att bli odelat positiva reaktioner. Så kanske du blir glatt överraskad istället.

Källa: Från en förälder till en blivande

5. Att amma eller inte amma

Amning är ett ämne som hos många väcker känslor. Många i ens närhet och även från mödravården kan komma med (oombedda) pekpinnar och välmenta råd oavsett hur du har valt att göra. Men såhär ligger det till: Den som avgör vad som är bäst för dig och ditt barn är du. Det är bara du som vet om amningen är mysig och praktisk eller om den bara är bökig och ångestfylld. Det är du som märker om ditt barn verkar nöjd och mätt eller inte. Oavsett vad du väljer så hejar vi på dig och stöttar dig i ditt beslut. Miljontals barn runt om i världen föds just nu upp på antingen bröstmjölk eller modersmjölksersättning och det går alldeles utmärkt bra oavsett. Både flaskmatning och amning är trygga, hälsosamma val för ditt barn, och det finns faktiskt stora fördelar med båda. Beslutet att göra det ena eller det andra, eller en kombination av de båda, är rent personlig och beror på vad som är rätt för dig, din familj och dina omständigheter.

Källa: Från en förälder till en annan

256. Visste du att…

… det är helt ofarligt att värma barnmat i mikrovågsugn?
Än idag tror somliga att mikrovågorna på något sätt är farliga, men det enda de gör är att sätta vattenmolekyler i rörelse i maten, vilket på så sätt värmer upp den. Helt ofarligt! Däremot rekommenderas man ej att värma bröstmjölk i mikro, då man ej har koll på temperaturen på mjölken, och vid för hög temperatur försvinner många näringsämnen i mjölken.

Källa: Forskning & Framsteg

Vi tror på:

  • Reklamfritt innehåll

    Vi är trötta på att allt i barnvärlden är sponsrat och tror att du som förälder hellre betalar en slant för att veta att innehållet är reklamfritt.

  • Ett jämställt föräldraskap

    Genom att ge båda föräldrar samma information samtidigt – redan från början – ökar chanserna till ett jämställt föräldraskap där båda parter är lika delaktiga.

  • Att stötta varandra

    Vi ger dig fakta, de senaste forskningsrönen och gamla beprövade tips från andra föräldrar. Vilket beslut du väljer att fatta utifrån den informationen är ditt och din familjs beslut. Vi hejar på er!

 

TRE ENKLA STEG FÖR ATT KOMMA IGÅNG

 

1. Skapa konto

I kontot ingår dagliga utskick till både dig och din partner under både graviditeten och barnets första år.

2. Betala

Betalning sker tryggt och säkert via Stripe, och 30 kr dras månadsvis tills du väljer att avsluta ditt konto.

3. Börja få mail

Varje dag får ni ett mail med en text som utgår från graviditetsdag eller barnets ålder fram till dess ettårsdag.

 
 
 
 

GÅ MED I FACEBOOK-GRUPPEN

Gå med i vår Facebookgrupp för mammor: Motherhood. Här får du stöd, råd och hjälp från andra grymma mammor, fritt från pekpinnar och skuldbeläggande. Vi pratar om stort och smått, viktigt och oviktigt och allt som har med mammaskapet att göra.

ANSÖK OM MEDLEMSKAP
 
VI ÄR
1000+
grymma mammor i gruppen med åratal av samlad erfarenhet
DU FÅR
0+
kommentarer per inlägg i snitt
... OCH
0
påhopp, pekpinnar och dömande kommentarer
 

Podcast

I vår podcast avhandlas ämnen som är relevanta för föräldraskapet. I varje avsnitt delar vi själva med oss av våra tankar och erfarenheter, och vi möter en expert på ämnet för att räta ut våra frågetecken. Podden kan du lyssna på här, i iTunes eller på Acast.

 

Om oss

Det är vi som är teamet bakom Life with kids: Anna, Fanny, Helena och Lina. Vår idé är att ta fram verktyg för föräldraskapet så som det ser ut idag. Med dagliga texter där vi blandar ny forskning, beprövade tips, råd från andra föräldrar och en klapp på axeln då och då vill vi stärka både mammor och pappor i sin föräldraroll.

Läs gärna artikeln om oss på Loppi där vi berättar mer om oss och vad vi vill.